Sorry brorsan!

Måns, min storebror, ringde mig och undrade om vi kunde träna lite. Vi bestämde oss för att gå ner på SS och köra. Han tog med sig två studiepolare som är brottare och jag drog med mig Camilla och Sara.

Brorsan som fortfarande hävdar att han kan spöa mig ville köra sparring. Sparring blev det - han vevade på rätt bra, hans kondis är dock katastrof. Efter ett svep - han sparkade, jag fångade och sparkade undan benet - gjorde han illa sig och var inte lika kaxig längre. Han ville dock gå en brottningsrond.

Efter en rear naked choke blev han spöad i brottningen och han borde nu lägga ner stridsyxan och erkänna att lillebrosan faktiskt gått om honom fightingmässigt.... men nej, han vill nu ha rematch.
Jag beundrar hans vilja i alla fall! =)


Jag och brorsan på Rivieran 2005

Det var roligt att träna idag. Jag kommer träna massor i sommar... men bara för att det är skoj - Inte för att jag måste!

Nu väntar en god kvällsmåltid framför two and a half men!

// Nissä

Nya mål

Det känns riktigt skönt att ha tävlingsperioden avklarad. All press är borta, jag har hur mycket fritid som helst och jag kan leva hur jag vill och vara allmänt spontan!

Men samtidigt så måste jag erkänna att det känns lite tomt. Jag strävar inte längre mot något mål. Utan mål - ingen motivation. Jag sitter därför och tänker på vad jag ska ha för mål nu.
I höst har jag en massa men det är långt dit...
Jag ska som sagt köra styrka på gymmet i sommar - men jag måste ha konkreta mål för att motivationen ska blixtra till.
Måste ta ett snack med gymkungen Daniel "Apan" Lee.
Sen ska jag faktiskt lägga ner lite mer tid på jobbet för att komma vidare snabbare. Ska plugga försäkringar på kvällarna - sexigt va?

Jag blev uppringd av NVP igår, de ville följa upp sitt reportage och höra hur det gått. Fick nyss se att de la upp detta på hemsidan:

Seger för Widlund i K1-gala

Sport 25 maj Kung Fu-mästaren Nils Widlund vann fredagens upphaussade uppgörelse på K1-galan Rumble of the Kings, i Baltiska hallen, i Malmö. Detta trots ett mycket starkt motstånd i den fyrfaldige världsmästaren i kickboxning, Thomas "Totto" Karlsson.

- Jag höll mig strikt till den plan jag hade bestämt mig för innan, och det visade sig hålla hela vägen, trots att orken tröt något på grund av den förkylning jag ådrog mig dagarna innan, säger Nils Widlund.
 - Jag mådde faktiskt så dåligt att jag höll på att inte  klara läkarkontrollen. Första ronden gick dock ganska bra medan den andra och tredje gick betydligt tyngre, säger Widlund som trots schackningen lyckades plocka de poäng han behövde.
Domarnas bedömning pekade också enhälligt till Widlunds favör.
- Jag vann mest på kroppsparkar och knän, säger Widlund om den prestigeladdade Rumble of the King-vinsten som säkert kommer att öppna för fler anbud och större möjligheter i boxarkarriären.


Hittade några bilder från matchen...


  

Ikväll ska jag käka pannkakor och sedan käka chips och kolla på film... sånt här har jag längtat efter!

// Nissä!

 


K1

Sitter just nu och avnjuter ett glas rosé hos mina vänner i Lund... tänkte dela med mig om lite tankar om matchen och hur det kändes före...

Något jag inte skrivit, är att jag blev förkyld i veckan. Har inte mått helt 100. Men jag har försökt tränga bort det och bara tänka positivt. Läkarundersökningen gick sådär, var snudd på att jag inte klarade den. Vilopulsen var väldigt hög och återhämtningen dålig.

Upphopp hos läkaren

Jag fick tillsut klartecken att tävla. Robert, från Fighter Genuine, kom förbi med lite prylar inför matchen. Riktigt trevlig kille som ställer upp som stort stöd i form av sponsring.

Ninjapose!

Jakob, Anders, Halldén och Thabo kom till Malmö. Vi käkade lunch och gick omkring på stan.
Några av oss passade på att shoppa skor...

Jakob hittade dessa fina skor!


Hayes ville inte vara sämre, hittade de här fina och blev lite mer metrosexuell.

Vidare till hallen och uppladdning. Jag fick en ny snygg overall från fighter som ni ser nedan.

Dream Team!

Jag värmde upp med spinningcyckel och sedan på mitsar med Anders. Hann knappt bli varm innan jag blev inropad, första matchen slutade med submission i första ronden.

Sekunderna före match

I första ronden kändes allt rätt. Jag gick in hårt och pressade Totto. Fick in en del fina kroppsparkar och knän. Första ronden gick solklart till mig. Jag kände dock i rondvilan att jag inte hade samma återhämtning som jag brukar ha. Jag var helt slut. Andra och tredje ronden kändes inte alls lika bra. Jag lyckades dock jobba energisnålt och satte det som behövdes för att ta hem matchen på decision. Alla domarna hade mig som vinnare och saken var klar. Jag hade vunnit mot fyr-faldige världsmästaren Thomas Totto Karlsson! Jag är sur på att jag fick den här jäkla förkylningen. Hade jag varit 100 hade jag gjort 3 ronder som första ronden. Då hade nog matchen inte gått hela tiden ut...


Mäktig ring...

Jag tog en snabb dusch och mötte sedan upp grabbarna i baren för att få en slurk bärs!

Person, hayes och Halldén!


Mina Homies!


Ett mäktigt pris!

Det var sedan dags för partyparty. Iväg till hotellet för lite snabba järn innan vi fortsatte till K1 efterfesten på Tunneln.

Hell yeah!


Grabbarna blev så inspirerade av galan så de ville ge varandra "stryk".


Thabo, Danne, jag och Jakob på Tunneln.

Tack Danne "Mr Amex black" för skumpan! Dock var de inge vidare drag på Tunneln så vi drog vidare till Etage där vi festade loss... skoj kväll!

Jag kommer nu lägga fightingen på is ett tag, ska ha en underbar sommar för att sedan satsa till hösten igen. Paus behövs! Jag kommer dock inte sluta träna helt. Jag kommer jobba med styrka (inte bara för beachen). jag ska bli starkare och explosivare. I höst väntar VM i Canada och ett par galor.

Måste tacka för en stort stöd och fantastisk uppbackning av mina tränare. Speciellt Hayes, du har slitit lika hårt som mig!

Nu ska jag ut i solen och dricka rosééééé!!!!

Puss på er!

Invægning & fotografering avklarat

Sitter på hotellet i Malmø, tydligen har de ett danskt tangentbord.. man skulle kunna tro att jag skriver full!

Dagen børjade med att jag och Hayes møttes upp før att åka till Arlanda.
Nær vi kom till Arlanda tittar vi på tavlan med flygen och upptæcker att vi ær på fel terminal. Flyget till Malmø går från terminal 4, inte på terminal 2 som vi trodde. Efter en språngmarch till den andra terminalen och letat efter rætt check-in kom jag på att vi inte alls skulle flyga till malmø utan till køpenhamn! En ænnu snabbare rusch tillbaka till terminal 2 och en svettig Hayes som ville anmæla mig før mordførsøk så var vi rætt och møtte upp de andra fighters.

Jag fick snart reda på att Hayes var flygrædd - otroligt underhållande. Jag hamnade bredvid en pilot på planet som var riktigt rolig. Han berættade olika skræckhistorier om vad som hænt under flygningar m.m -tur att hayes sov.

Framme i køpenhamn køpte jag en jæger, som ska førtæras EFTER matchen. Det blev sedan bustur till malmø till hotellet dær fotografering væntade.

Strike a pose!

Några timmar gick och det var sedan dags før invægning och regelgenomgång.
Jag vægde in på 62,9 och totto på 61,4 (om jag minns rætt). Det var trevlig stæmning mellan totto och mig - skåningen ær rætt go (jajam sluta tjata om att han ær från blekinge och mina geografi-kunskaper).

Pablo roberto kollar så att allt går rætt till...


Psykar varandra lite!

Har just smetat i mig en Pad Thai på hotellrummet och en mysig filmkvæll væntar med Hayes.
Kasra (som arrangerar K1) sa nyss "håll dig borta från spriten ikvæll, jag har sett din blogg".
Jag lovade det, imorgon dock...

En liten tævling: Den som gissar rætt på vem som står på vægen till denna bild får en flaska rose! Skriv svaret som kommentar!

Någon som væger dubbla mig!

Champagnen ær på kylning, allt kænns rætt, nu kør vi!


Packning pågår...

Kommer bli en fullproppad väska. Inte nog med att man ska ha med sig alla fighterkläder, handskar, susp med mera med mera. Det blir packning till två utgångar - en i malmö på fredagen efter k1 och på lördagen i Lund, där jag ska hälsa på min homie Joel!

Håller på att ladda in musik i usb-stickan jag ska ha med mig - entrélåten. Hoppas de inte slarvar som de gjorde sist på Fight Night i uppsala... fick gå in till någon lugn flumlåt - INTE OK!

Ska träffa Hayes imorgon vid 11-tiden, käka lunch och sedan åka ut till Arlanda. Vi flyger, gemensamt med alla andra stockholmsfighters, till Köpenhamn och åker sedan buss till hotellet i malmö. Där blir det presskonferens och invägning.
Vikten är just nu på 63,8- ska väga 63,5 imorgon.

Jag ska försöka blogga direkt från malmö, så kika gärna in så får ni se hur allt flyter på!

Bild fotad av Adam Helbaoui

Adam som förövrigt precis fått största schteekarjobbet - Seb på stureplan! Grattis man!

Nu ska jag lägga mig i sängen och glo på two and a half men...Natti!



Sista träningen..

Är precis avklarad... Det blev 3 st ronder i full tempo. Precis som matchen ska vara. Jag vill inte skriva om hur min taktik är - ifall skåningen håller koll på mig blogg. Men jag känner mig väldigt trygg med min game plan!






Halldén fick smaka rätt mycket idag och hade ont i benen efter passet. Vad skulle man göra om man inte hade sådana som Halldén och Hayes som ställer upp till 100%? Nu är jag sjukt redo för den tuffa uppgiften jag har framför mig...

Fick nya shorts idag av Fighter som jag ska ha på matchen.
Baksidan

Bloggen står självklart med ;)

Framsidan

Södermalms Shaolin!

Stay Tuned...

Artikel i NVP!

Intervjuen som gjordes i torsdags kom upp på NVP's hemsida idag: http://www.nvp.se/Sport/En-svensk-klassiker

Bra gjord intervju med relevanta frågor. Många som har dålig koll på kampsport frågar idiotiska frågor och vinklar/missuppfattar svaren - ofta för att få artikeln mer provocerande. De här killarna hade lite koll, vilket var skönt.

Igår körde jag mitsar med Halldén. Vi pratade, planerade och körde taktikmässigt alla ronder. Jag känner mig nu mycket säkrare. Jag vet exakt vad jag ska göra. Nu ska jag bara hålla i den här känslan fram till fredag.

Igår letade jag och Punggren efter najsa halsband inför sommaren. Vi hittade ett Dyrberg/Kern på Åhlens som va sjukt snyggt. Danne tänkte köpa det men jag hann först! Han är nu lite småsur... men fan vad snyggt det var!
Vi hälsade sedan på Mopsen hulda och schteekte lite med den innan vi åkte ut till Josefina och hälsade på Henke och Sara.
 
Bästa hunden!


Fattas bara en flarra rosé...

Men snart så!


Kampsportsuppvisning

Idag var jag Thabo, Roy och Dannys iväg på en kampsportsuppvisning i Upplands Väsby.
Det var uppvisningar i Sambo, Karate, Boxning och Kungfu.


Kändis i Upplands Väsby ;)

Vi körde igenom tekniker, körde drillar och sparring.
Förhoppningsvis tyckte de som tittade att vi hade en skön stil och blir sugna på att börja!

SS Top Team!


Hade lite förfest igår, när vi skulle gå vidare ser jag i hissen på väg ner detta meddelande som jag remixade lite!

Hoppas grannarna uppskattar min dåliga humor...

Ska förbi min gode vän Adam som har en fotostudio ikväll med Björn Kjöllerström. Ska ta lite schyssta bilder. Hade egentligen velat ha med mig min nya K-1 outfit som levererades i dagarna, men de har jag inte fått tag i än.
Hur som helst blir det kul med lite nya snygga bilder!

Imorgon ska det shoppas inför sommaren! =)

// Nissä!


Intervju

Såg att Totto vart intervjuad av någon tidning i skåne där han snackade om matchen.
Idag var din min tur, blev intervjuad av Nacka Värmdö Posten. Artikeln kommer upp på internet på måndag och i tidningen på tisdag!

Imorrn ska mitt bredband fixas, sen blir det bra fart på bloggen igen!

Från Italien under EM 2006

// Nissä

Tack kära granne...

Som har öppet trådlöst bredband!
Sitter hemma i lägenheten efter ett pass på SS.
Körde med Björn Kjöllerström idag, som var med i K1 för 2 år sedan där han mötte stjärnan Nickey Holtzken från Holland. Fick höra lite hur han förberede sig och hur han kände sig mentalt före matchen.
Jag kommer gå in avslappnad och lugn och explodera i adrenalin när matchen går igång!

Imorgon blir det morgonpass på Balance - sista konditionen!
Kör hårt veckan ut och vilar upp mig 5 dagar före match - och får tillbaka gnistan!

En tjejkompis skrev till mig här om dagen: "tack vare din blogg har jag fått tillbaka motivationen att träna igen, så tack vännen" Kul att man kan motivera andra!

Nu ska jag motivera mig själv till att gå upp klockan 6 imorgon för att slita på ett löpband med en Green Mile-look a like skrikandes på en!

Tack igen grannen, lovar att inte surfa på konstiga sidor!

Här bjuder jag på en bild från Kuba 2005!

Tottos huvud är ungefär i den höjden...

// Nissä





Håll fokus!!!!

Det är precis det jag behöver just nu... Både inför matchen och under matchen - hålla fokus.
Just nu när mitt liv är väldigt turbulent av olika anledningar är det svårt att fokusera. Utan fokus - inge givande träning - inge bra prestation på matchen!

Just nu jobbar vi ganska mycket med den mentala biten Jag är väldigt bra tränad: konditionen är bra, styrkan, balansen, tekniken. Men har jag inte huvudet och hjärtat och viljan och fokus med mig i fighten så spelar det ingen roll hur bra tränad man är!
Här om dagen när jag rensade bland gamla papper hittade jag anteckningar från ett föredrag vi hade på bosön inför VM 2007. Det handlade om hur man skulle förbereda sig mentalt för att orka prestera 100 % under press. Jag ska sätta min imorgon och gå igenom allt, kommer ihåg att det var väldigt givande inför VM.

Av min sponsor Fighter har jag fått en massa grejer!


De som blir mest glada är nog mina kampsportskollegor som ständigt klagade på mina illaluktande skydd =)


Igår på jobbet tog vi lunchen utomhus vid vattnet, börjar bli varm nu - så sjuuuukt najs med sommar!

Magic Magnus och Lill-helen!

Efter jobbet hade Nordea ölanrop på Café Opera. Va riktigt skoj att träffa de gamla kollegorna från Nacka och andra dudes man lärt känna.
 
Jens och Catarina!

Jag kommer inte att vara med på varken SM i Sanshou eller SM i Kickboxning, jag satsar endast på K1-fighten nu.

// Nissä


Kan bli matcher i helgen!

Yesbox, jag går eventuellt en kickboxningsmatch på lördag och Sanshou-SM på söndag. Har inte riktigt bestämt mig... om jag kör så kör jag riktigt lungt så jag inte kan skada mig. Ett SM guld känns ju aldrig fel men K1-matchen känns 100 gånger viktigare. Enda anledningen är i så fall om min landslagsplats riskeras om jag dissar SM.

Det vore skoj att efter K1-matchen åka till Jönköping och dagen efter ta hem SM i Kickboxning... har en del att fundera på!

Jill, undrade här om dagen om jag var intresserad av att gå VM i Kickboxning i Kairo veckan efter K1 och representera Swedish Fight Team. Det låter najs, speciellt om vi blir helsponsrade! När man ändå är i bra form borde man passa på... Men jag har ju en hel partysommar att tänka på också! ;)

Dålig på att uppdatera...

Svårt att uppdatera när man inte har internet hemma. Dock har jag bokat comhem-tekniker som kommer i helgen, då kommer jag kunna vara lite bättre på de!

Jag har dock inte legat hemma och pillat i naveln sedan sist... jag har tränat riktigt bra!
Här kommer lite från veckans träning:


Träning på SS


100kg Knäböj. Träning hos Daniel Lee, vi körde tunga basövningar och mycket bålstabilitet.


Backträning i hammarbybacken.


Hayes brukar vinna utmärkelsen "veckans torterare"... men den här veckan får han faktiskt bra konkurrens ifrån Daniel Lee som grillade mig på gymmet.

Jobbig människa 1


Jobbig människa 2

Lägenheten ser riktigt bra ut nu, har fått in det mesta och det enda jag saknar är bredbandet...



Flickvännen ingick inte i renoveringen.


Badrummet är grymmast!

Börjar faktiskt bli helt ok i köket. Får fortfarande en del hjälp men nu kan jag trolla fram rätt goda och balanserade rätter!


Mums!

Nu är min match mot totto officiell. Detta står på K-1.se
Kick boxning vs Kung Fu eller Totto Karlsson vs Nisse Widlund? Detta i Malmö på Rumble galan 22 maj
En för Rumble galorna ovanlig, men intressant och omdiskuterad fight som kommer att äga rum i baltiska Hallen den 22:a maj är matchen mellan Totto Karlsson och nisse Widlund.

Totto har inget att vinna men allt att förlora.

 Han har vunnit allt man kan tänkas vilja vinna, 4 VM, 2 EM, oräkneliga SM och har mer än 180 matcher bakom sig. Totto har en meritlista som skulle skrämma de flesta.


Nisse har allt att vinna.

 Nisse som har varit på gång i flera år men aldrig blivit accepterad. Han har ändå  VM-medalj i wushu, SM-titel i både wushu och kickboxning och möter i princip alla som vill. Han behöver möta och vinna mot erkända namn för att etablera sig och tysta sina kritiker.

Mer erkänt än Totto är svårt att hitta. Men det kanske är därför Totto ger bort fördelen av reglerna och ställer sig  i ringen under K-1  mot Nisse.

Tottos styrka ligger i hans pricksäkerhet. Får han hållas på halvdistans så kan han skjuta sönder vem som helst med sina aviga stoppsparkar och precisionsboxning. Nisses svaghet matchar Tottos styrka. Nisse har en öppen defensiv och är lätt att träffa.

Totto har också en förmåga att höja tempot när som helst hela matchen igenom. Precis när Nisse minst behöver det kommer ett temporyck med
kombinationer som träffar, träffar och träffar hela tiden.

Nisses styrka är hans förmåga att gå ut i högt tempo från start och hålla det hela matchen. Dessutom har Nisse klipp i både sparkar och slag
så det gör ont att bli träffad av Nisse.

Många frågor väntar på svar i denna matchen. Har Nisse tätat ihop sin defensiv? Har Totto kvar sin timing och sitt prickskytte?  Har Totto fysiken för tre ronder i topptempo? Kan Nisse utnyttja sin erfarenhet av låga sparkar?

Gammal mot ung. Ringräv mot gröngöling. Etablerad mot uppstickare. 08 mot Bleking. En klassisk match-up!  Vem som vinner? Båda har förmågan så det blir den som vill mest som tar hem det.

Text av
Michael Sjölin


// Nissä

RSS 2.0