Ny sponsor!

På jobbet imorse skrev jag testet för certifiering för placeringsrådgivning. Det gick fint, skriver försäkringscertifieringen om någon månad, sen är jag certifierad rådgivare!
Var sedan på tillträdet, har nu fått nycklarna till lägenheten nu. Ska snart dit och mäta och dona så man kan beställa kakel och sånt!

Jag var hos personalbanken idag och gick igenom min ekonomi. Jag är SÄMST på att spara pengar (borde man inte vara bra på det om man jobbar på bank?) men nu ska jag i alla fall komma igång med det, skönt!

Ikväll blir det utgång på village. André en bekant som jag träffat genom min underbara vän och designer Freddie G har fest där ikväll där han visar lite t-shirts han gjort. Märket är black book, riktigt feta t-shirts.

Jag har fått ny sponsor! http://www.strength.nu/
 

Gå in på sidan och klicka på bilden så får ni läsa lite mer =)

// Nissä

K1 i norrköping på fredag!

På fredag tar jag lite ledigt från jobbet för att hinna upp till K1 i norrköping.
Jag och Hayes ska dit och göra ett litet reportage för Budo & Fitness.


Jag fick erbjudande att gå match på denna gala men jag tackade nej då jag fortfarande var skadad då jag fick frågan. Hade blivit svårt att hinna komma i form på den korta tid jag nu varit skadefri.
Däremot kommer jag ställa upp i Fightnight 11 april

Hayes och jag är med på affishen, hayes har dock dragit sig ur pga skada.

Fightnight är en thaiboxningsgala och i och med att jag inte tränat thaiboxning tidigare så det blir en stor utmaning att möta svenska eliten i det!
Motståndaren är inte officiell ännu, men snart är allt spikat!

Imorgon är det tillträde till lägenheten jag köpt på söder. Känns sjukt skoj att få sitt eget lilla place. Lägenheten ligger på ölandsgatan vid skanstull, två minuter från träningen!
Jag ska renovera så själva flytten blir nog om en månad. Blir ett himla projekt att få tiden att gå ihop till att träna 9 pass i veckan, jobba heltid och hålla koll på hela flyttkarusellen. Utmaning! I like!


Helgen som varit.

Helgen började med ett hårt thaipass på fightcenter. Efter en snabb dusch uppe hos kevin åkte vi sedan till axela, en restaurang på söder som ivve's föräldrar har. Ivve en trogen södermalms shaolinare, nyfyllda 21 skulle firas.
En god middag avnjöts och ivve fick blåsa tårta och öppna presenter. Vårt bidrag var en ny Jack Daniels flaska och en yogavideo för gravida kvinnor (ja, det är sant, hade lite bråttom när jag skulle välja present). Ivves tjej uppskattade den sistnämnde presenter mer än ivve själv!

Ivve, med sin sängkammarblick och hans trevliga flickvän.


Jake the cake

Vi åkte sedan till ambassadeur.



En del av ss top team!

Jakob skulle upp tidigt och jobba och sa att han skulle åka hem efter någon timme. Han blev dock övertalad att stanna och drog snart in en egen skumpa och började rocka loss.


De som känner jakob vet att han blir otroligt underhållande med lite alkohol i kroppen och denna gång var det inget undantag.... Efter ett par vilda dansmoves...


Spricker byxorna...

Höll på att dö av skratt!

Lördag morgon ringer Hayes och väcker mig.
Han frågar varför i helvete jag sover (klockan 9) och säger att jag ska vara ute och springa. Jag försökte förklara för Hayes att det var min enda vilodag, men den gick han inte på, jag hade vilat i torsdags.
En timme senare är jag nere på gymmet och kör intervallträning i 30 min.
Vi håller på att förhandla med några gym om att vi ska köra intervallträning två mornar i veckan före jobb på löpband.
Jag tror jag har svårt att föreställa mig något jobbigare än att springa intervallträning klockan sju på morgonen med den här personen brevid sig skrikandes på en.


Men, det finns inga genvägar till bra kondis. Det är bara bita i det sura äpplet och ge gärnet!

Idag (söndag) blev det sanshou-A-pass. En timme sparring. Jag höll sedan Sanshou-B-pass.
Kom hem deckade i soffan och kollade på mamma mia. Jag blir väl korsfäst av testosteronkompisar nu men tyckte den var bra!

Bra träningshelg men kryddat med en hel del skoj! Äntligen kommit tillbaka efter träningsuppehållet, nu är det bara lägga in en ny växel inför värens alla tävlingar!

Sista dagen - Perfekt dag!

Vi gick upp hyfsat tidigt för att få så många soltimma som möjligt...
Dagen här blev som vanligt - massa gott käk, fruktdrinkar, milkshakes, jacuzzi, plaska i poolen...






Riktigt trevliga tjejer!

På kvällen hamnade vi på Shade där vi åt en sista god middag. Lee beställde två varmrätter, jävla djur!


mums!

Vi beställde sedan in tre flaskor rosévin och fanta för att blanda st.tropez!





Sen var man självklart lite glad i hatten!



Vi blev rekommenderade att åka till Hard Rock Café där de skulle vara bra drag.
Vi åkte dit och körde loss i någon timme, helt ok ställe, men vi ville vidare.


Dansbattle Sweden vs Egypt!

Vi hamnade sedan på Ministry of Sound. En klubb precis vid beachen. Riktigt cool lokal och bra musik.


All uppmärksamhet riktades mot DJn... najs!

Vi träffade ett par trevligt tjejer som var halvegyptiska och halvbelgiska, roliga blandningar det finns! De var nyktra och skjutsade hem oss när klubben stängde, schyrre!

Riktigt soft kväll med många roliga människor man träffade på!

På lördan åkte vi hem. Innan transferbussen kom gjorde vi ett nytt försök på Burger King. Lee beställde en tripple whopper. De frågade då "Menu?" Lee svarade "No, just the burger".
Vad tror ni han får då?!
Han får en tripple burger. Bröd och tre st hamburgare. Inte NÅNTING annat på.
Vilka genier! Punggren skämdes duktigt över att han är 25% egypt (morfar är egypt).

Summa sumarum. Helt sjukt skönt att åka iväg såhär mitt i vintern. Förväntningarna är låga och det är billigt. Kommer bli fler sådana här resor! Hurghada kan rekommenderas varmt!

See ya!

// Nissä

Dag 6 - äventyr i öknen!

Idag fick vi äntligen sova ut lite. Uppe vid halv 11 för att gå och käka lite innan vi skulle bli upphämtade för vår öken-resa! Vi bestämde oss för att käka på Burger King. Vi beställde och fick heeeelt fel. De kunde verkligen inte fatta vad man beställde även fast man var övertydlig och de själva upprepade vad man sa...

Vi blev upphämtade av en Jeep och en halvtimme senare är vi mitt ute i öknen. Efter en liten genomgång av dagen får vi köra iväg i en beach buggy. Lee vågade inte köra så jag och punggren stod för körningen.


Lee tyckte det var lite obehagligt i baksätet. Det var skoj, men det blev ruggigt skoj när vi hamnade i sanddynerna och studsade runt som tusan i den lilla buggyn!


Försök hitta Lee!

Nån timme senare körde vi 4-hjuling....



Vi åkte sedan med jeepar ut mot ett beduin-läger. Det tog typ 1 timme och man blev både rygg & nackskadad av den färden... Vi stannade på vägen för att ta lite sköna bilder.


Yoga!



Studsbollarna!

På beduin-lägret fick vi en lång föreläsning om beduiner om hur de lever osv. De hade även en byggnad med en massa ormar och ödlor och liknande.

Spottkobror som spottade på glaset när man var i närheten!

Vi traskade runt där ett tag och fick lära oss massor av onödigt vetande. Sen fick vi göra det vi hela veckan väntat på... rida kamel!!!


Punggren sa efteråt att det var det roligaste han gjort i sitt liv!

Det här var nog en perfekt par-rese-utflykt. Överallt skulle man stanna och ta bilder. Som guiden sa "Take som lovepictures with your camera" när vi stannade vid solnedgången. Självklart löd vi!

 
Bobobibu!

Vi skulle sedan tillbaka till "baslägret" och käka buffé (livsfarligt) och se dansuppvisning för att sedan titta på stjärnor...
Vi tyckte det lät lite sådär och längtan till shade'an och en stor blodig biff blev för stor...

SÅÅÅÅ JÄLKA SKOOOJ!

Vi hamnade till slut på Shade'an och alla var nöjda och glada!

Punggren och hans virgin pina colada!

Sista heldagen imorgon... den skulle vi inte slösa bort på någon dum utflykt, utan quality-time på hedkandi & shade'an såklart!

// Nissä

Kickboxning & Skybar

Igår blev det träning på Stockholm Kickboxning. Jag känner Sami som har klubben väl och vi kör alltid riktigt bra sparring mot varandra. Efter en kort uppvärming körde vi kombinationer mot varandra och följde sedan upp det med 30 min sparring. Sami som är gammal VM 2a är alltid rolig att köra mot. Han är från den gamla skolan och kör en del oldschool-tekniker.

Svårt att kombinera Thaiboxning/Sanshou/Kickboxning då alla har olika regler. Råkade fånga benet ganska många gånger i sparringen. Att fånga och kasta sitter i ryggmärgen av all sanshou-träning... Kul pass iallafall och allid skoj med sparring mot nya personer.

På kvällen hamnade jag på Skybar i skatteskrapan.
Hade inte varit där tidigare och blev positivt överraskad! Vilken view! Man såg hela stan och bort till förorterna i alla väderstreck.


Mitt mål är att hålla mig nykter fram till juni. Jag har inte blivit full sedan kickoff'en med jobbet i januari på sandhamn (där blev det ritkigt stökigt). Igår blev det en drink och ett glas vin... ibland måste man få synda liiiiite. Men mer än så kommer jag aldrig dricka under denna vita period.

Ikväll blir det Thaiboxning, wie!

// Nissä


Hurghada dag 5 - boattrip!

Sjukt slitna och trötta, men vi pallrade oss upp. Ingen träning den här dagen iallafall!
Klockan 9 satt vi på båten och väntade på att den skulle ta oss till paradisön.

Efter ca 40 min ser vi hur havet blir ljusblått och en stor sandö i sikte.

Jag & Kate och spöket laban.

Framme på ön knallar vi runt ett tag, tar en cola uppe i en bar och käkar vår lilla matsäck (vågar inte äta ute - vägrar bli sjuk).


Liiite träning ville vi ha ändå!



Vi hittade sedan en schysst plats att bada på...


Inte helt fel...


Röjjer lite!

Det blev sedan båt tillbaka där vi stannade vid två rev och snorklade. Inte lika fint som jag minns att det var i sharm el sheik när jag snorklade där för 3 år sen, men det var vackert hur som helst. Roligast var när vi skrämde Lee att det kom haj.

Vår härliga "guide" som jobbar på Shade tipsade oss om att onsdagar på little buddah var bra. Hon skulle själv dit och ville att vi skulle komma dit!
Vi åkte därför dit och käkade. Jag fick in en god kycklingrätt och de andra boysen körde någon slags kötträtt. Mycket god mat! Vi fick sedan ett bord precis vid dansgolvet. Vi beställde in lite drinkar och efter ett tag var stället fullt av folk!
Vi röjde på i ett par timmar innan vi bestämde oss för att åka hem å sussa, hade ändå varit en hård dag ;)



Schteekigt ställe! God mat, fin inredning och bra musik!


Lee är typ svart! Babyoljan gör mirakel!


Punggren brände sig rejält under dagen...

Riktigt najs dag och en lika bra kväll!

// Nissä


Match i helgen?

Min tanke var att i helgen gå match på en kickboxningstävling i Eskilstuna, men nu verkar det knasa sig lite.
Jag får ingen motståndare i fullkontakt. Arrangören vill inte låta mig köra mot de som är anmälda i fullkontaktsklassen då de inte har samma erfarenhet som mig. Däremot får jag match i Lightcontact, men där har jag inget att hämta.

Jag behöver 3 matcher inför SM i FCLK (Full Contack med Lowkick) för att få ställa upp.
Självklart ska jag försvara min titel i år, men då måste jag gå 3 matcher innan i FCLK! Problem!

Hoppas det löser sig, annars går jag och Björn mot varandra i -76!

Ikväll körde jag pass på Fight Center. Har fått lite erbjudanden om att gå thai och K1-matcher så nu är det bara ner å lära sig clinchen. Grabbarna på är Fight Center är ödmjuka och duktiga, riktigt skoj!

Dags att sova, imorrn blir det Sanshou på SS!

//Nissä


Hurghada dag 4 - nu börjar syndandet...

Klockan ringer. En halvtimme senare har vi kört igenom kroppen med ett cross-fit-pass. Taxi till hedkandi, hälsar på våra nyfunna egypt-servitörs-vänner, beställer en nypressad juice och en macka, lägger sig i solen och sover... Man ska inte klaga!



Lee köpte babyolja på apoteket som han smörjde in sig med, han ser riktigt slemmigt svettig ut!



hedkandi som vi nästan har vart helt själv på hade idag några nya gäster - tre tjejer från Estland.
De var väldigt trevliga och vi bestämde oss för att ses på nattklubben Havanna senare på kvällen.



Ett att ha kört herren på teppan och hoppat omkring i poolen ett par timmar och schteekt oss riktigt bra i solen var det
dags att gå hem innan man brände sig totalt.
 
Lifeguard Lee behövde inte heller idag ingripa i poolen.


Lee tog idag en dusch iallafall. Han förstod att det nog var mer ohygieniskt att inte duscha...

Vi åkte till Shade'an och avnjöt en middag och bestämde oss sen för att synda lite.

Sorgebandet nääästan på plats.



Ett par bärs senare och humöret var på topp!

Vi gick vidare en sväng till hedkandi, drog en drink och röjjde lite på dansgolvet. Fick sen för mig att göra någon ninjakick mot Lee... Yes, tajta byxor, de gick sönder helt.
Tillbaka till hotellet å byta jeans och sen vidare till Havanna!!! Inte första gången vi är med om att vi pajjar byxorna... Tur att vi har Freddie G som lagar dom åt oss ;)



Havanna träffade vi tjejerna igen. Vi röjde i ett par timmar och beslöt oss sedan för att åka hem. Vi splittade taxi. Det blev en riktigt vild taxiresa, chaffisen hade pimpat bilen totalt och har lirade riktigt tung musik, kvällens höjdpunkt!


Strike a pose Punggren!


Neonljus & discolampa, Nått för Taxi sthlm?



Taxiförare & Livsnjutaren Abdoullah!

En kul kväll, Havanna var en riktigt undergroundklubb, en hangarliknande byggnad. Skön hiphop mestadels men även en del house. Skönt röjj med folk som dansade på bord och högtalare.
Vi deckade sedan på hotellrummet, lite sådär lagom runda om fötterna.
Paradisö och snorkelturer väntade på morgonen, kul att man skulle få sova 4 timmar denna natt!

// Nissäää

Hurghada dag 3!

Upp tidigt igen, den här gången orkade dock inte Punggren.
Dagen före hade vi sprunigt förbi en "backe".. det var väl snarare en slags ökenkulle!
Jag tvingade med Lee dit för att köra backträning. 5 gånger skulle vi maxxa upp och jogga ner. I nästan 30 graders hetta skulle detta bli jobbigt... till och med jobbigare än backen i vitabergsparken hemma i swe!

Jag var dock tvungen att göra det här. Inför alla träningssäsonger har jag åkt iväg på, mer eller mindre, regelrätta partyresor. Hayes (min coach) var måttligt road inför min förra säsongs-satsning när jag åkte iväg till rivieran.
Så nu när vi skulle gå igenom vårens satsning och jag sa att jag skulle åka utomlands trodde han att jag drev. TIll slut var jag tvungen att säga att det va träningsresa. Nu kommer han bli stolt!


Skön backe?

Vi väckte sedan Punggren och åkte till hedkandi som vi hade fått höra hade en soft dags-häng!
Ryktet stämde - check this out!






Chillar med en milkshake banana.


Jacuzzi.... hmm Kalliis är ljusår efter!


Lunch åt vi varje dag på hedkandi, riktigt goda mackor!


Passade på att plugga placeringsrådgivning ca en timme om dagen dessutom! Vilken nyttig resa!

Efter några timmar så gick vi en runda i hamnen.

Vid det här kortet försökte jag putta i Punggren, ytterst nära!

Väl tillbaka på hotellrumet var det dags för pass nummer två!
Punggren somnade efter halva passet... ska man se det som ett problem eller möjlighet?

Vi såg det som en möjlighet!


Vi gick sedan ut för att svulla lite på Pizza hut. Självklart kunde vi fånga en Lee med en pizza i högsta hugg på bild!


Vi försökte sedan ta taxi till "New Hurghada" där vi hade hört att de hade fina barer och bra nattklubbar. Vi blev dock blåste av chaffisen och han skjutsade runt oss ett tag tills vi var tillbaka på samma ställe. Yes! Vi åkte till Mariott Hotel istället som vi hörde va fint, men tröttnade snabbt och åkte till vårt soffhål på hedkandi för ett par nya goda drinkar.

//  Nissä


The Wrestler

Såg "The Wrestler" ikväll. Filmen handlar om en "Wrestler" som försöker fortsätta sin karriär även fast han är för gammal och sliten för det. Hans storhetstid på 80-talet är över. "Sporten" är inte alls lika stor längre. Han går på anabola, bleker håret och solar solarium. Allt för att försöka hålla igång den stjärna han en gång var.
När vi kollade på filmen sa Lee "Det där är du om 20 år". 
Nej, det är nog bra om man har någonting att luta sig tillbaka mot när man tröttnar på att sparka och slå på folk!



Filmen får 4 lowkicks av 5. Väldigt sorglig film, men väldigt bra. Sen den!

// Nissä

Dag 2 i Hurghada - Träning!

Det tog lite emot att gå upp tidigt, men vi kände att vi absolut behövde bränna kalorierna från kvällen före!
På med joggingskorna och ut!
Vi hade bilden framför oss att vi lätt kunde hitta en öken där vi kunde springa, men det var lite svårare än vi trodde. Vi fick springa på bilväg/grusväg/sandväg. Vi körde 15 min i hyfsat tempo tills vi satte igång med att köra "ormen". Intervallträning där alla joggar tillsammans och en sedan spurtar, när spurten är slut börjar nästa person och spurtar ikapp, därefter kör den tredje personen en spurt så att alla ligger jämnt igen! Sen börjar man om!
Efter 10 min var vi heeelt döda. Vi vände sedan och joggade tillbaka.

Nu är det ju viktigt att man får i sig proteiner och kolhydrater snabbt efter träning. Vi var lite skeptiska mot alla egyptiska gatukök så vi gick in på apoteket och försökte köpa proteinshake eller liknande. Apotekaren missuppfattade lite och drog fram anabola steroider till oss... trevligt!

Vi hamnade sedan på en beach där vi käkade frukost/lunch.

På beachen sålde en egyptier in en båttur som går till en paradisö där man även stannar vid två rev och snorklar. Vi köpte det och nu var alltså både onsdagen och torsdagen uppbokade.
Vi fick även hälsa på en snäll kamel vid namn Oskar!

Efter ett par timmar sol var det dags för träningspass nummer två!
Lee, som är gym PT snickrade ihop ett pass på hotellrummet. 20 min crossfit sen var vi Fit For Fight!

Upphopp / Dips


Breda armhävningar!


Knäböjj med apan Lee på ryggen!


En konstig magövning som var sjukt effektiv!

Vi gjorde sedan stan, käkade på italienskt ställe och försökte hitta några sköna ställen å hänga på. Vi fick tips om att vi skulle åka ner till marinan. Där fanns det bra klubbar och restauranger.


En hjärt-buske... egyptierna är för roliga!

Vi sedan iordning oss. Lee vägrade dock duscha. Han frågar oss hela tiden "kan man äta det här, blir man inte sjuk av det?" Nu har han fått för sig att han blir sjuk av att duscha i vattnet. Han duschade alltså inte! - vår huvudvärk...
Vi tog taxi till marinan (15 kr). Där vi slog oss ner på en svensk-ägd restaurang vid namn Shade. En svensk tjej som jobbade där slog oss ner vid oss och blev vår nya reseguide. Hon tipsade om uteställen, aktiviteter, restauranger, ALLT. Hon var helt grejt!
Vi åt varsin gudomlig oxfilé och drack sedan lite alkoholfria drinkar.


Muuuuuums!



Virgin Pina Colada... yes its true!

Vi gick sedan vidare till hedkandi som blev, tillsammans med shade, vår stammishak. Ett nyöppnad ställe med grym planlösning och snygg inredning.

Maffigt

 
Pool som skiftade färg.


SEB-jackan som punggren älskar. Jag jobbar numera på Nordea istället så vi får se vad tomten kommer med till dig på julafton Punggren - liten hint bara!

Vi hittade ett "soff-hål" där vi låg å njöt av bra musik, goa drinkar och stjärnklar himmel i ett par timmar innan vi begav oss hem för lite Brad Pitt film!


Soffan var alltså nedsänkt i golvet, helt rund och med en massa kuddar. Sån ska jag haffa!

// Nissä


Egypten - Hurghada

I Januari bestämde jag och Daniel (Punggren) och Daniel (Lee) att vi skulle åka iväg någonstans. Ingen partyresa utan bara sol, bad och träning!
Ingen trodde på oss... troligt att vi skulle åka iväg och träna!
Vi bokade en resa till Egypten och den 31/1 var det dags!

Vi åkte på lördag morgon. Vi festade hela fredagen, packade på efterfesten och åkte sedan till arlanda.
Punggren frågade mig, när han packade sin rosa väska, "Hur ska jag göra för att tejpa hela väskan och sedan få in i tejpen i väskan?"

Mycket bra fråga... efter ett tag förstod han att han kunde lägga tejpen i min väska. Han skyller fortfarande på att hans dumhet beror på att han var trött och en aning alkoholpåverkat... jaja!

Väl på Arlanda är det dags för frukost! Vi beställer lite mackor, kostar ca 100 spänn styck! Punggren är missnöjd med sin och köper en ny. Den smakade tydligen inte heller ok.

200 spänn senare är han fortfarande vrålhungrig, bra jobbat!

På planet sov vi som barn... dock vaknade man med riktigt skön nackvärk!
Hurghada airport var KAOS. Tog 1,5 timmar genom passkontroll.
Till slut kom vi till hotellet. Vi åkte ospec och det låg väldigt centralt och var för övrigt helt ok.
Vi hade möte med vår reseguide på kvällen där hon gick igenom lite allmän info och vilka aktiviteter som de erbjöd.
Vi nappade på Äventyrs-safari i öknen. Vi frågade henne om hon visste några bra ställen man kunde springa på. Hon rynkade på näsan och sa "Ni är väl på semester, inte ska ni träna?" Hon själv var ganska fet, man kanske borde tvingat med henne...
Sen försökte hon sälja på oss en kväll med fri sprit. Vi svarade då "Vi kommer inte dricka alkohol på hela veckan."
Hon såg då ännu mer förvånad ut...

Vi käkade sedan pizza på pizza hut


Lee var dock inte helt mätt och köpte 15 kycklingbitar på KFC!

Oj vad stryk jag kommer få för den här bilden!

Det blev en vända på Burger King också innan alla var mättna och belåtna. Det slutar nog med att vi är trötta knubbiga reseguider som skrattar åt folk som tränar om vi håller oss till den här kosten!!!
Vi gick sedan en stund på stan och ner till stranden och kikade runt lite.

Vi hamnade till slut på rummet där vi somnade till en Brad Pitt film!
Klockan var ställd på halv 9, målet var att gå ut och springa... skulle vi orka?

// Nissä

Partyfighter!

Efter att ha bloggat rätt friskt ett tag på prs-bloggen är det dags att gå vidare till en egen blogg.
Den här bloggen kommer till stor del handla om mitt stora intresse för fighting - hur och var jag tränar, småreportage om tävlingar och mina tankar kring fighting!
Självklart kommer jag skriva om allt annat som händer i mitt liv.
Jag har ofta kallats för partyfighter -  med tanke på att jag är rätt duktig på att vara ute och ränna en del. Så därför får bloggen heta så!

Det ska inte bli någon tråkig blogg. Ni slipper dagens outfit, kärleksbekymmer och djupa tankar om livet, promise ;)
.
Så... välkomna, titta gärna in!
Jag börjar med att skriva om vår härliga resa till Egypten!

// Nissä






RSS 2.0